Irak Kürdistan’ında bulunan Umut Kervan’ı ve Avrupa Yetim Eli yetkilileri Başkent Erbil (Hewlêr)’de Barzani Yardım Vakfı’nı (Barzani Charity Foundation) ziyaret etti.
Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran, Avrupa Yetim Eli Türkiye Temsilcisi Nurullah Günaydın’ın içinde bulunduğu heyet, BCF Genel Merkezi’nde Vakıf Başkanı Mousa Ahmed tarafından karşılandı.
Ziyaretten dolayı memnun olduklarını belirten Mousa Ahmed, ziyareti önemli bulduklarını kaydetti.
Irak Kürdistan’ı başta olmak üzere Türkiye, ABD, İngiltere, Filistin gibi çok sayıda ülkede faaliyet yürüttüklerini belirten Ahmed, dünyanın birçok ülkesinde ihtiyaç sahibi ailelere yardım ulaştırarak, mağduriyetlerini gidermek için gayret gösterdiklerini belirtti.
Vakfın çalışmaları hakkında bilgi veren Mousa Ahmed, “Kürdistan tüm Kürtlerin yurdudur diyoruz. Çok zulüm gördük, dışlandık, kamplarda yaşadık. Elhamdulillah bugün gönüllü olarak kurduğumuz Barzani Yardım Vakfı’nın çalışmalarını geliştirmişiz. İsterseniz Vakfı’n çalışmalarından bahsedeyim, 2005 yılında kurulan Barzani Yardım Vakfı, Erbil (Hewlêr), İngiltere ve Amerika’da da çalışmaları mevcut. Dünya üzerindeki çok sayıda platforma üyeyiz, aktif rol oynuyoruz. Şu an 16 bin yetime yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Ayrıca dünya genelinde mevcut 31 kampta bulunan ihtiyaç sahibi insanların mağduriyetlerini gidermek için çalışmalar yürütüyoruz. Çeşitli ülkelerde yardıma ihtiyacı olan insanlara yardımlarımızı ulaştırarak, mağduriyetlerini gidermek için gayret ediyoruz.” dedi.
Ziyarette kısa bir konuşma yapan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran ise şunları söyledi:
Buradaki halk bizim öz kardeşlerimizdir. Onların sıkıntıları gidermek için sizlerle beraber çalışmalar yürütmek istiyoruz. 2006 yılından itibaren platform olarak çalışmalarını yürüten Umut Kervanı, 2013 yılından itibaren vakıf statüsünde resmileşerek başta Türkiye ve dünyanın birçok ülkesinde çalışmalarımıza başladık. Merkezimiz İstanbul’da ve bütün Türkiye geneli çalışmalarımız var. Gerçekten bizim halkımız mağdur bırakılmış, ezilmişler bugüne kadar. Önleri açılmamış, ekonomik olarak da gelişmişlik göstermemişler. Dolayısıyla fakir ve ihtiyaç sahiplerimiz daha çoktur. Bütün Müslümanlar bir vücudu oluşturan azalar gibidir. Nerde bir ağrı, sızı varsa orayı tedavi etmek için gayret ediyoruz.
Çalışmalarını ayrım gözetmeksizin yaptıklarını söyleyen Kurtaran, “Bu çalışmalarımızı yaparken de din, dil, mezhep, ırk ayrımı yapmaksızın yürütüyoruz. Protokol yapıp beraber birçok çalışma yürüttüğümüz Avrupa Yetim Eli ile birlikte ihtiyaç sahibi kim varsa elimizi uzatıyoruz. Filistin’de çok ciddi çalışmalarımız var. Gazze’de muhasara altında olan kardeşlerimize yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Oradaki kardeşlerimiz istifade etsin diye zeytin ağacı dikme çalışması başlattık ve orada yaklaşık 12 bin 500 zeytin ağacı dikilecek. Bu projeye bir müddettir başlamışız, bu ağaçların çoğu dikilmiş ve bu alanda çalışmamız devam ediyor. Afrika’da yaklaşık 20 ülkede çalışmalarımız var ve bu ülkelerde açlıkla boğuşan insanlarda çok. Burada birinci derecede bu insanların açlıklarını giderecek gıdaya, oradaki medrese ve yetimhanelere yönelik özel çalışmalarımız var. Türkiye, Yemen, Filistin, Lübnan, Suriye, Kürdistan bölgesinde yetimlerimiz var. Bununla birlikte süt keçisi, cami ve Kur’an-ı Kerim projelerimiz var. Ciddi bir şekilde bu çalışmalarımızı yapıyoruz. Yakın zamanda Afganistan, Nepal, Bangladeş özellikle o Arakanlı kardeşlerimize yönelik çalışmalarımız devam etmekte.” ifadelerini kullandı.
Ziyarette karşılıklı memnuniyet ve ortak çalışma yürütmenin faydalı olacağı belirtildi.